Carlson Oy

Minulla oli tänään oikein erikoinen ja antoisa päivä Kuopion Carlsonin tavaratalojohtaja Sanna Nyyssösen kanssa. Carlson on vuonna 1859 aloittanut toimintansa ja vuoteen 2016 Carlson on noussut merkittäväksi vähittäis- ja tukkukaupan yritykseksi. Carlson työllistää monta sataa ihmistä ja toimipaikat kattavat koko Itä-Suomen alueen.

Päiväni alkoi Sannan kanssa keskustellen yrityksestä ja siitä mitä päivä pitää sisällään. Lähdettiin sen jälkeen pariksi tunniksi kiertämään Tori-Carlsonia sekä Kodin Carlsonia, Sannan kutsui kiertelyä kentällä olemiseksi ja sehän toimikin tässä asiayhteydessä oikein hyvin. Pari tuntia vierähti nopeasti, kun katsastimme kaikki paikat varastoista lähtien. Lounaan jälkeen pääsin pariin palaveriin ja se olikin minulle suuri juttu päästä kuuntelemaan yrityksen toimintaa palaverin näkökulmasta.

Keskustelimme Sannan kanssa mm. siitä millaisilla kriteereillä voi päästä töihin, hyvistä työntekijöistä, voiko yrityksen sisällä edetä ja mikä oli hänen uratarinansa.

Sannalta kuultua:

Hyvä työntekijä on sellainen joka hoitaa työtehtävänsä iloisella ja ennakkoluulottomalla asenteella sekä pyrkii parhaaseen lopputulokseen.

Sanna itse ja moni muu Carlsonilla on mainio esimerkki yrityksen sisällä etenemisestä, hän on itsekin aloittanut työt myyjänä ja noussut omaa polkuaan pitkin tavaratalon johtajaksi.

Sanna kertoi myös, että asenne ja intohimo kaupan alaan ovat tärkeimmät kriteerit joilla hän kiinnostuu työnhakijoista. Juuret hänellä on pääkaupunkiseudulta ja Sanna on valmistunut merkonomiksi -90. Hän on ollut Halosella töissä, joka on Carlsonin sisaryhtiö ja monena eri päällikkönä ennen kuin hän ajautui Savoon tavaratalonjohtajaksi.

Oli hienoa olla mukana tässä tempauksessa. Johtajan arki on melko hektistä ja Sannan tokaisikin että

Normaali työpäivä on sellainen, ettei se ole normaali.

Johtajana oleminen on varmasti kutsumustyö, siinä ei jokaisen pää varmastikaan kestäisi.

Ella Kuikka

carlson