Trust Kapital Group TKG Oy

Trust Kapital Group on kotimainen laskutuksen ja maksuvalvonnan palveluihin erikoistunut yritys. Tarjoamme kokonaisvaltaiset ratkaisut liiketoiminnan kehittämisen tueksi. Vuoteen 2020 mennessä haluamme olla merkittävä palveluyhtiö ja oman alamme markkinajohtaja Suomessa.

Päiväni alkoi esittäytymisellä yrityksen toimitusjohtajalle Artti Aurasmalle sekä muulle johdolle. Esittäytymisen jälkeen lähdimme heti töihin. Työpäivä alkoi kokouksella, joka kesti lähemmäksi kaksi tuntia, jonka jälkeen alkoi puhelinneuvottelu. Puhelinneuvottelun päätyttyä lähdimme lounaalle paikalliseen ravintolaan. Lounaan jälkeen palasimme takaisin työpaikalle, jolloin toimitusjohtaja piti yritysesittelyn. Yritysesittelyn yhteydessä haastattelin toimitusjohtajaa, alla esittämäni kysymykset ja vastaukset.

Päivä oli erittäin antoisa ja inspiroiva sekä opettavainen. Koin itseni tervetulleeksi yritykseen heti astuessani Trust Kapitalille. Opin päivän aikana kuinka yritystä johdetaan, yritystä ei pyöritä vain johtaja, vaan kaikki yhdessä, jokaisen panos vaikuttaa lopputulokseen. Arttia haastatellessa huomasin kuinka inspiroivia vastauksia sain häneltä. Vietettyäni päivän hänen seurassa ja muiden johtajien kanssa, sain uuden innostuksen liiketaloutta ja bisnestä kohtaan. Näin myös millaista on yrityksen kokouksissa ja kuinka vaihtelevia johtajan työtehtävät ovat. Kokonaisuutena kokemus oli ainutlaatuinen ja avartava.

Millainen on hyvä johtaja?

Hyvä johtaja on oma itsensä, suorapuheinen, avoin, rehellinen, vaativa erityisesti itseltään, määrätietoinen, mutta samanaikaisesti nöyrä ja valmis oppimaan jatkuvasti uutta. Hyvä johtaja toivottavasti ymmärtää sen, että hyvän johtajan hyvyys perustuu vaan ainoastaan siihen miten hän saa oman saa oman organisaation kukoistamaan ja kasvamaan. Kukaan ei saa asioita aikaiseksi itse tai yksin. Johtaja on parhaimmillaan kuin kapellimestari, joka saa orkesterin soittamaan samaan tahtiin.

Millainen on hyvä työntekijä?

Hyvä työntekijä on innostunut, sitoutunut ja jatkuvasti uutta oppiva. Nykymaailmassa työntekijän ja johtajan asetelma murenee kovaa vauhtia. Johtajuutta löytyy jokaisella organisaation tasolla. Hyvä työntekijä on myös hyvä johtamaan itseään.

Millainen on sinun normaali työpäivä?

Minulla ei ole normaalia työpäivää. Joka päivä on erilainen mikä onkin tässä työssä hienoa ja piristävää. Työpäivä vaihtelee yrityksen kehityksen mukaan, on olemassa työhetkiä kun mennään todella nopeasti ylöspäin, jolloin on vähemmän operatiiviseen johtamiseen liittyviä tehtäviä. Toimitusjohtaja on 24/7 töissä.

Mikä on ollut urasi tärkein tapahtuma tai käännekohta?

Se oli ehkä vuonna 2000, kun tein investointi pankkiirin töitä, kirjoitin siihen aikaan aika paljon liiketoimintasuunnitelmia joiden pohjalta tehtiin rahoitus ja yritysjärjestelyjä. Tein tavallaan sellaista työtä, jota olin lukenut ja joka oli monella tapaa hyvin haasteellista ja mielenkiintoista sekä antoisaa nuorena kaverina. Strategisesti erittäin merkittävää, myytiin ja ostettiin yrityksiä ollessani 24 vuotias.

Jonka jälkeen minulle tarjottiin töitä ja tein itse asiassa sopimuksen isompaan investointi pankkiin. Jos olisin jatkanut sillä tiellä, niin olisin varmaan vielä pitkään jatkanut investointi pankkiirin uraa.

Silloin olin kirjoittanut liiketoiminta suunnitelman 3-step:iin, joka oli yksi muutamista liiketoimintasuunnitelmista, johon minä oikeasti uskoin. Kerroin silloiselle toimitusjohtajalle/omistajalle Veilasen Jarkolle, että en tule viemään kyseistä projektia loppuun, jonka jälkeen hän kysyi uskonko yrityksen liiketoimintasuunnitelmaan. Kyllä, siihen uskoin.

Siitä kehkeytyi keskustelu, jonka jälkeen hyppäsin 3-step:iin töihin.

Silloin tajusin, että pitää tehdä semmoisia töitä mihin oikeasti itse uskoo, ja pitää olla se rohkeus lähteä esimerkiksi tässä tapauksessa tähän start up-yritykseen.

Mikä on uratarinasi?

  • 1995 – 1997 rahoitusneuvottelija, Merita Asiakasrahoitus (nyk. Nordea Rahoitus)
  • 1997 – 2000, analyytikko / projektipäällikkö, Corporate Advisor Group
  • 2000 – 2003, talousjohtaja, 3 Step IT Group
  • 2004 – 2005, varatoimitusjohtaja, 3 Step IT Group
  • 2005 – 2014, toimitusjohtaja, 3 Step IT Group
  • 2014 – 2016, toimitusjohtaja, Stella Kotipalvelut Oy
  • 2016 -, toimitusjohtaja, Trust Kapital Group Oy

Sini Heikura,

Liiketalouden kaksoistutkinnon opiskelija

Toimitusjohtaja ja sini