Stella

Me olemme Stella
Mielestämme onnellinen ja vaivaton elämä kuuluu
jokaiselle ja siksi tehtävämme on mahdollistaa
tämän sinulle ja läheisillesi.

Hoidamme ihmisen ja kodin.

Stella on suomalainen kotiin tuotettujen palveluiden markkinajohtaja. Heidän palveluitaan käyttää yli 170 kuntaa sekä 35 000 kotitaloutta.
Kodinhoito- ja hoivapalvelut pitävät sisällään kaikki arjen tarpeet – säännöllisestä kodin perussiivouksesta, hoivapalvelusta, yksittäiseen ikkunanpesukeikkaan sekä lastenhoidosta kaupassakäyntiin.

Kotilääkärit, lähihoitajat ja sairaanhoitajat ovat aina valmiina palvelemaan asiakasta heidän omissa kodeissaan – iästä, kunnosta tai elämän tilanteesta riippumatta.

Stellan kokonaisvaltaisella tarjonnalla on lopulta vain yksi tehtävä: taata asiakkaille hyvä elämä sekä vapaus sen toteuttamiseen.

Päiväni johtajana alkoi aamulla yhdeksältä Haapaniemenkadun toimistossa. Johtaja Riikka kertoi yrityksestä, itsestään ja omasta historiastaan. Riikalla oli oma hoivakoti-yritys Kajaanissa, jonka myytyään siirtyi töihin Mehiläiselle. Reilu 2 vuotta sitten hän muutti Kuopioon ja 3kk sitten päätyi Stellalle töihin. Yrittäjyys on ollut yksi Riikan uran käännekohtia ja se on opettanut hänelle paljon. Oli inspiroivaa kuulla yrittäjyyden hyvistä ja huonoista puolista, kun olen itsekin haaveillut omasta yrityksestä.

Päivän ohjelmaan minulla kuului tulevan Avoimet ovet päivän -mainoksen tekeminen ja pääsin tutustumaan budjetin laatimiseen. Tekemisen ohessa kyselin johtamisesta ja asioista, mitkä askarruttivat. Myöhemmin päivällä autoin myös Wordin käytössä Saijaa ja laitoin asiakkaiden kirjeisiin postimerkit.

Työnhakijoita Stellaan on riittänyt. Kaikki työntekijät ovat tulleet suoraan toimistolle hakemaan töitä, joten erillistä hakua ei ole ollut tarpeen tehdä. Työnhakijoissa he hakevat iloista ja positiivista asennetta, motivaatiota kehittyä ja oppia, sekä asiakaslähtöistä asennetta. Työ on kuitenkin asiakaspalvelua ja työ tehdään toisten ihmisten kodeissa. Hakijalta vaaditaan myös vähintään lähihoitajan tutkinto hoitotyöhön. Siivoukseen ja kodinhoitoon ei tarvita välttämättä koulutusta, kunhan asenne on oikea. Johtajana Riikka pyrkii olemaan reilu ja helposti lähestyttävä, joka on samalla tasolla työntekijöittensä kanssa. Toimiston ilmapiiri on kevyt ja tuntuu, että kaikki viihtyvät työssään.

Työntekijöillä on mahdollisuus edetä oman mielenkiinnon mukaan. Yritys pyrkii olemaan tukena ja kehittämään keinoja viedä työntekijän urahaaveita eteenpäin, mutta esimerkiksi jatkokoulutukseen työntekijän on itse hakeuduttava, niin halutessaan. Itse Riikka ja Tiimiesimies Saija kouluttautuvat erilaisissa tapahtumissa.

Riikalla on visio, että tulevina vuosina yrityksestä tietää yhä useampi ja Stellan palveluita käytetään yhä aktiivisemmin. Liiketiloja voitaisiin laajentaa ja palvella monipuolisesti eri asiakaskuntia. Laajentuminen lähikuntiin tulevaisuudessa on myös tavoitteena. Nyt pyritään lisäämään näkyvyyttä markkinoinnilla ja tuomalla Stellaa enemmän esille sosiaalisen median avulla.

Johtajalla työntekoon ei ole omaa aikataulua, vaan töitä voi tehdä minä kellonaikana tahansa, kotona tai toimistolla. Stellassa saa tehdä töitä hyvin yrittäjähenkisesti ja kehittää yritystä haluamaansa suuntaan, mistä Riikka kertoo pitävänsä.

Päivä Johtajana oli erittäin mielenkiintoinen ja on tosi hyvä, että tällaisia mahdollisuuksia järjestetään. Tapahtuma avasi näkökulmaani johtajuuteen ja olisi ollut kivaa vielä jatkaa muutama päivä.

Julia Virkki

stella-logo-head